Skip to content

Painting the Past

Painting the Past is een verflijn die de sfeer en romantiek van het verleden laat herleven. De collectie bevat ruim 100 kleuren die ieder een eigen stijl, sfeer en beleving uitstralen.
Zie de beschikbare kleuren in de COLOURCARDS.

De verven zijn gebaseerd op de krijtverven van vroeger maar voldoen aan de gebruikerseisen van nu, goed dekkend, reukarm, overschilderbaar, milieuvriendelijk en goed reinigbaar. De toevoeging van krijt en hoogwaardige pigmenten zorgen voor een authentieke en poedermatte uitstraling. 

Over Painting the Past
Vroeger was alles beter. Dat is natuurlijk niet zo. Maar wel anders. En misschien wel sfeervoller. Kijk maar naar Painting The Past, de verf die herinneringen oproept aan klassieke interieurs van Engelse landhuizen en kastelen. Om misverstanden te voorkomen: Painting the past is ook helemaal op z’n plaats in moderne en strakke woningen.De authentieke verf bevat emulsies met veel krijt. Dat maakt ze veel matter dan de gebruikelijke verven. Anders gezegd: Painting the past komt zachter over. En het eindresultaat? Daarvan beleeft de gebruiker jarenlang plezier! 

Gaat u voor de muurverf? Of valt u voor de matte houtverf van Painting the past? Misschien bent meer een type voor Wax. Of voor de houtverf eggshell (zijdeglans). En wat te denken van Rustica muurverf? Waar de Painting the past tijdmachine ook stopt: u bent altijd verzekerd van verrassende blikken.

Voordat u de kwast aan het werk zet is het goed om te weten dat de verf makkelijk is aan te brengen, eenvoudig afwasbaar is en ook nog eens makkelijk overschilderbaar is. Painting the past: dat zijn verven uit andere tijden, maar nu verkrijgbaar bij ons.

De autentieke muurverf bevat emulsie met veel krijt. Dat maakt ze veel matter dan de gebruikelijke verven. Ze komen zachter over en zullen niet gauw vervelen. Kleuren van vroeger, maar volledig beantwoordend aan de gebruikerseisen van nu: gemakkelijk te verven, afwasbaar en overschilderbaar. Dankzij de handgeschilderde kleurenstaalkaart weet u precies hoe de verf opdroogt. Verkrijgbaar in bijna 100 verschillende kleuren.

Deze verf is bijzonder geschikt in het interieur voor hout, mdf, muren en radiators. Verkrijgbaar in 2 kwaliteiten, de “Matt”is net zo mat als de muurverf. De “Eggshell” heeft een lichte glans en is daardoor beter op keukens en deuren te verwerken. Een grondverf is niet nodig. Het oppervlak dient vrij van olie, was en stofresten te zijn. Het is wel verstandig de ondergrond te schuren en daarna goed schoon te maken. De verf dient in 2 á 3 lagen te worden opgebracht. Indien de oppervlaktes sterk zuigen adviseren we de eerste laag aan te brengen vermengt met 30% water. Verwarmingen moeten koud geschilderd worden. De verf is geschikt voor gebruik op kindermeubels. De krijtverf Matt & Eggshell hebben wij niet op voorraad, wij kunnen alle beschikbare kleuren voor u bestellen en binnen twee werkdagen in huis hebben.

Paste Wax is een blanke of gekleurde, krijtachtige was. Deze kan worden aangebracht te bescherming of om een vergrijsd en verweerd effect te bereiken. Het kan worden toegepast op onbehandeld hout of over de “matte’ krijtverf. De Paste Wax wordt vervaardigd naar een oud recept met toevoeging van krijt. Aanbrengen met een kwast of een niet pluizige doek. Ongeveer 15 minuten laten drogen en daarna opwrijven met een schone droge doek.

Painting the Past Rustic@ is een rustieke muurverf die zich kenmerkt door zachte streperige kleurschakeringen. Painting the Past Rustic@ geeft de muren een authentieke, doorleefde uitstraling.

Toepassing:
Painting the Past Rustic@ is een muurverf die geschikt als afwerkingslaag op diverse poreuze ondergronden zoals, stucwerk, gipsplaten, cementgebonden ondergronden, baksteen, sierpleisters enz. die voorgestreken zijn met Painting the Past Wall Primer. Painting the Past Rustic@ is minder geschikt voor houten meubels en in vochtige ruimtes.

Painting the Past Outdoor is een unieke buitenverf met een semi-matt afwerking op waterbasis die ontwikkeld is om duurzame en slijtvaste bescherming te bieden. De collectie omvat 12 kleuren om uw ‘outdoor’-omgeving te verfraaien en de sfeer van binnen naar buiten door te zetten.

Toepassing:
Painting the Past Outdoor is geschikt als grond- en/of afwerklaag op vrijwel alle ondergronden. Denk hierbij aan uw buitenhoutwerk, meubels, kozijnen, deuren, tuinhuisjes, poorten en schuttingen. Tevens is Painting the Past Outdoor geschikt voor beton, steen, aluminium, metaal, gegalvaniseerd staal en kunststof, zoals regenpijpen.

Back To Top